Překyselení organismu- strava

Překyslený organismus nemůže být zdravý. Čím větší je toto zatížení, tím vážnější je onemocnění.

 Stazeny-soubor-23

Hlavní příčiny překyselení organismu:

Všeobecné:

- špatná váživa

- špatné stravovací návyky

- špatný způsob života

Jednotlivé konkrétní příčiny:

- příliš bílkovin

- cukr

- alkohol

- nikotin

- nasycené masné kyseliny

- jedovaté látky v životním prostředí

- elektrosmog

- chemické léky

- zloba a agrese

- stres a nahromaděná duševní zátěž

Kyselozásaditá rovnováha ve stravě

Cukr

Vyskytuje se téměř ve všech potravinách a tvoří přibližně 50% uhlohydrátů. Hodně cukru unavuje a dokáže rozházet imunitní systém. Čím více sladkostí jíme, tím méně přijímáme vitamíny a minerální látky. Cukr nám sice život "osladí", ale tělo okyselí. Odjímá tělu vit B1, který nutně potřebujeme k biochemické přeměně. 

Přírodní cukr z cukrové třtiny obsahuje vysoký podíl důležitých stopových prvků, minerálů a vitamínů. Bílý cukr ochromuje peristaltiku střev a silně zatěžuje imunitní systém. Ničí sklovinu a připravuje vhodné prostředí pro bakterie. Snižuje činnost mozku. Cukr přetěžuje slinivku, jelikož ji nutí k zvýšené produkci inzulínu (snižuje hladinu cukru v krvi, snížením hladiny máme hlad, takže zase sáhneme po něčem sladkém a máme začarovaný kruh).

Sůl

Lidský organismus potřebuje cca 3 gramy denně (přijímám však cca 15 g). Příliš soli může usmrtit, jelikož je přímé spojení soli a osmotického tlaku buněk (následně i vysoký krevní tlak). Mnoho soli unavuje, zapříčiňuje náladovost, podrážděnost. Sůl s enaplavuje, poškozuje ledviny, stoupá krevní tlak. Místo soli proto raději použivejte bylinky a přírodní koření. 

Kyselinotvornost-a-zasadotvornost-potravin

 

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

telefon

704 053 743

info@lunata.cz

---sociální sítě---

https://www.facebook.com/pg/Lunata-Praha-737368396443841/services/?ref=page_internal

Možné způsoby platby:

- hotově

- na úet

- stravenky 

.